درون گراها از برون گراها چه می خواهند
همه ما با کلیشههای مربوط به درونگراها (Introverts) و برونگراها (Extroverts) آشنا هستیم. به صورت اغراق آمیزی فکر میکنیم افراد درونگرا خجالتی، عاشق کتاب و ترسو هستند و از مهمانیهای شلوغ بیزارند. اما در نقطه مقابل تصور ما از برونگراها فردی به شدت اجتماعی است که همیشه کانون توجه قرار میگیرد و به نظر میرسد هیچوقت نمیتواند آرام بماند. اما در حقیقت افراد بسیار پیچیده تر از این کلیشه ها هستند. البته مفهوم درون گرایی و برون گرایی یک مفهوم علمی واقعی است. افراد درونگرا و برونگرا ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارند، اما یک مشکل بسیار بزرگ وجود دارد و آن هم این است که فضای کاری بیشتر برای افراد برونگرا طراحی شده و در اغلب اوقات به رفتارهای اجتماعی و پر انرژی آنها پاداش داده میشود.
یکی از موضوعات چالش بر انگیز همکاری و ارتباط در محل کار است، به خصوص اگر افراد شخصیتهای متفاوتی داشتهباشند. برونگراها همیشه کانون توجه هستند، اما اگر کمی وقت صرف کنیم و همکاران درونگرا را درک کرده و از آنها حمایت کنیم، متوجه بسیاری از ویژگیهای شگفتانگیز افراد درونگرا میشویم که میتواند آنها را به اعضای با ارزش یک تیم تبدیل کند.
در این مقاله قصد داریم اطلاعات بسیار مهمی در مورد افراد درونگرا مطرح کنیم، همچنین به این موضوع نیز خواهیمپرداخت که آنها در محیط کار به چه چیز نیاز دارند و اینکه چگونه ما برونگراها میتوانیم به بهترین شکل از آنها حمایت کنیم. با رعایت این موارد همه ما به عنوان یک برونگرا یا درونگرا میتوانیم برای رسیدن به نتایج عالی با یکدیگر همکاری کنیم.
بررسی ویژگی های یک فرد درونگرا
برای همکاری بهتر با درونگراها، ابتدا باید دنیای آنها را درک کنیم.
به طور کلی ، افراد درونگرا به سکوت بیشتر و تعامل اجتماعی کمتر احتیاج دارند. آنها تنهایی را به محیط شلوغ ترجیح میدهند و معمولا دوست دارند روابط صمیمی کمتری داشتهباشند. البته درونگرایی را با خجالت اشتباه نگیرید. زیرا آن ها برخلاف افرادی که خجالتی هستند و یا با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم میکنند، از تعامل اجتماعی نمیترسند بلکه فقط ترجیح میدهند که در محیط شلوغ و پر سر و صدایی که برونگراها به آن علاقه دارند، حضور نداشته باشند.
در حقیقت این موارد به خاطر اولویت شخصی نیست. مغز درونگراها و برونگراها از جهات مختلف با یکدیگر تفاوت اساسی دارد.
ساختار مغز درونگراها باعث شده تا پردازش تعاملات و رویدادها برای آنها پیچیدهتر باشد. در حقیقت آنها اطلاعات حسی بیشتری را از محیط اطراف خود پردازش میکنند. آنها بسیار نکتهبین هستند و به جزئیات مربوط به محیط اطراف خود مانند رنگ، نور و سر و صدای اطراف خود حساسند. به همین دلیل افراد درونگرا ممکن است در محیطهای شلوغ اذیت شوند زیرا اطلاعات زیادی دریافت میکنند.
مغز درونگراها همانند افراد برونگرا عمل نمیکند. در یک تحقیق علمی مشخص شد که مغز افراد درونگرا به عکسهای صورت و گلهای انسان واکنش نشان میدهد، در حالی که برونگراها واکنش مثبتتری نسبت به تصاویر افراد داشتند. همچنین شرایط و فعالیتهایی که از آنها انرژی میگیرند هم تفاوتهای زیادی با یک دیگر دارد. به عنوان مثال، بیشتر مواقع برونگراها در محیطهای شلوغ انرژی زیادی دارند، در حالی که در این نوع محیطها افراد درونگرا احساس میکنند از درون خالی شدند و برای شارژ مجدد به سکوت نیاز دارند.
همچنین تفاوتهای جسمی بین مغز برون گراها و درون گراها وجود دارد. به طور خاص ، افراد درونگرا ماده خاکستری مغز بیشتری در قشر پیشپیشانی خود دارند، این قسمت مربوط به بخشی از مغز میشود که تفکر انتزاعی و تصمیمگیری را مدیریت میکند. این ویژگی میتواند یک مزیت برای درونگراها در نوشتن و کارهای انتزاعی محسوب شود.
افراد درونگرا در محیط کار به چه چیزهایی نیاز دارند؟
درک بهتر درونگراها یک امر ضروری است اما این سوال هم مطرح میشود که چگونه میتوانیم از این شناخت در محل کار خود استفاده کنیم؟ اجازه بدهید برای پاسخ به این سوال ابتدا به سراغ توضیح نیازهای کلی افراد درونگرا در محیط کار برویم.
حریم خصوصی و زمان استراحت
از آنجا که افراد درونگرا ممکن است تحت تأثیر تعاملات اجتماعی قرار بگیرند و انرژی آنها کم شود، برای این افراد زمان استراحت بسیار اهمیت دارد. آنها ترجیح میدهند زمانی را برای شارژ مجدد در محیطهای آرام سپری کنند. به عنوان مثال ، همکار درونگرا شما ممکن است هدفون روی گوش خود بگذارد و زمان ناهار تنها بنشیند یا با نوشیدن قهوه به تنهایی خود را سرگرم کند.
این کار همکارتان به این معنا نیست که او از شما یا شغل خود متنفر است یا یک فرد ضد اجتماعی است. اگر فرد برونگرا هستید، ممکن است وسوسه شوید که سعی کنید همکار درونگرا خود را دعوت کنید که کنار شما بنشیند یا سر صحبت را با او باز کنید و در زمان استراحت کنار او باشید. در حقیقت نیت شما خوب است، شما سعی دارید کاری که برای روحیه خودتان خوب میدانید برای همکار خود نیز انجام دهید. اما در مورد فرد درونگرا داستان متفاوت است. اینکه او به تنهایی زمان میگذراند به معنای نارضایتی یا ناراحتی او نیست. در واقع برخلاف تصور شما، این افراد با تنها ماندن در حال مراقبت از خود و تجدید انرژی هستند. آنها در خلوت خود، هر آنچه که برای داشتن آرامش و حال خوب در محل کار نیاز دارند به دست میآورند.
صلح و آرامش
این موضوع کاملا واضح است که سر و صدای زیاد و حواس پرتی باعث کمشدن کارایی افراد میشود. اما برای افراد درونگرا میتواند شرایط بسیار سختتر باشد زیرا آنها نسبت به سر و صدای محیط حساستر هستند.
افراد درونگرا برای اینکه بتوانند عملکرد عالی داشته باشند معمولا به فضای کاری آرام و بی سر و صدا نیاز دارند که بدون حواس پرتی باشد. این سر و صداها میتواند شامل موسیقی، رادیو، صدای تلفن یا کامپیوتر همکار باشد و بدتر از همه صحبتهای پشت سر هم یا مکالمات کوتاه و نامنظم.
متاسفانه، در بیشتر ادارات این نوع سر و صداها را میتوان مشاهده کرد که اغلب برونگراها مقصر این شرایط هستند. یک مزیت مهم دورکاری کنترلی است که افراد نسبت به محیط اطرافشان دارند. اما این کنترل در تیمهای حضوری سختتر است. اگر میخواهید از همتیمی درونگرا خود حمایت کنید، سعی کنید به نیاز او برای داشتن سکوت احترام بگذارید.
زمانی برای فکر کردن
خجالتزده کردن یک فرد درونگرا راه حل خوبی نیست! همانطور که در بالا توضیح دادیم افراد درونگرا نسبت به برونگراها حجم بیشتری از اطلاعات حسی را در هر ثانیه پردازش میکنند. به همین دلیل است که آنها میتوانند ساکت بمانند. زیرا قبل از صحبت به زمان نیاز دارند تا محیط اطراف خود را بررسی کرده و افکارشان را مرتب کنند.
سعی نکنید همکار درونگرای خود را از لاک خودش بیرون بیاورید و او را اجتماعی کنید. به عنوان مثال در جلسات از بین همهی افرادی که آنجا حضور دارند، افراد درونگرا را برای صحبتکردن انتخاب نکنید. یا به طور غیرمنتظره یک برنامه ازپیش تعیین نشده برای آنها نچینید. در چنین شرایطی ممکن است آنها برای پاسخگویی آماده نباشند و تحت فشار یا استرس زیاد قرار بگیرند.
این بدان معنا نیست که شما نباید به افراد درونگرا فرصت اشتراکگذاری اطلاعات را بدهید. در حقیقت اگر فضای لازم را برای مشارکت آنها ایجاد نکنید، نمیتوانید از تفکر متفکرانه و عمیق آنها استفاده کنید. قبل از اینکه انتظار داشته باشید افراد درونگرا با دیگران صحبت کنند یا تعامل داشتهباشند مطمئن شوید که آنها وقت کافی برای آمادهکردن خود و سر و سامان دادن به افکارشان دارند و درباره آنچه میخواهند بگویند فکر کردهاند. ما در ادامه به چند استراتژی خاص اشاره خواهیمکرد.
اجازه داری خودت باشی
در نهایت افراد درونگرا باید بتوانند بدون احساس قضاوت شدن در محیط کار خود واقعیشان باشند. این موضوع واقعا برای همه صدق میکند. همه ما نیاز داریم خودمان باشیم اما برای افراد درونگرا بسیار حیاتیتر است زیرا بسیاری از محیطهای کاری کار برای افراد برونگرا طراحی شدند.
هیچکس نمیخواهد در محل کار یک فرد عجیب و غریب و درونگرا به نظر برسد. چون افراد درونگرا دوست دارند ناهار را به تنهایی بخورند یا نگران هستند که نکند مدیر شرکت از سکوت آنها در طی جلسات کاری ناراحت است و فکر میکند که این افراد به جلسه اهمیت نمیدهند. زمانی که هم تیمیها و مدیران بدانند که افراد درونگرا ترسو، ناآگاه و ضد اجتماعی نیستند، این آگاهی زمینه را فراهم میکنند تا این افراد به عنوان اعضای مفید و با ارزش تیم خود بدرخشند.
“برونگراها چگونه میتوانند در محل کار از افراد درونگرا حمایت کنند؟”
فضای آرام، ساکت و داشتن حریم شخصی تنها درخواست یک فرد درونگرا است که به نظر منطقی میآید. اما این فضا در عمل چگونه باید فراهم شود؟ در اینجا چند روش برای ایجاد شرایط مناسب برای اعضای درونگرای تیم آماده کردیم.
تشکیل جلسات در یک محیط درونگرا پسند
گاهی جلسات کاری به صورت غیر منتظره تشکیل میشوند و هدف این کار در بیشتر موارد سرعت بخشیدن به کارها است. اما این نوع جلسات برای بسیاری از افراد درونگرا چالش برانگیزترین قسمت روز کاری محسوب میشود. شما میتوانید با رعایت برخی موارد شرایط جلسه را برای افراد درونگرا مفیدتر و راحتتر کنید.
بهترین کار این است که از قبل زمان جلسات را برنامهریزی کنید. و آنها را دقیقهی نود به افراد اعلام نکنید. هنگامی که جلسه را برنامهریزی میکنید مطمئن شوید که لیست کارهایی را که در جلسه باید به آنها رسیدگی شود، مشخص کرده باشید و این موارد را را به صورت کتبی یا به صورت شفاهی با همه اعضا در میان بگذارید. در پایان جلسه زمان را در اختیار کسی قرار دهید که در طول جلسه صحبت نکرده است. با این کار دیگر نیازی نیست که افراد درونگرا وسط حرف افراد برونگرا بپرند و حرف آنها را قطع کنند یا اینکه نقطهنظرات خود را بیان نکنند.
این رویکرد به درونگراها زمان میدهد تا بتوانند مبحثی را که در مورد آن بحث میشود، مدیریت کنند و آماده باشند که در زمان صحبتکردن دستپاچه نشوند. چون وقتی آنها بدانند که فرصتی برای مشارکت دارند میتوانند با دقت بیشتر برخی از افکار و نظرات خود را آمادهکرده و مطمئن باشند که حرفهایشان شنیده میشود. اگر افراد درونگرا بتوانند از قبل فکر کنند عملکرد بسیار بهتری خواهندداشت.
فضاهایی که برای همه مفید است
روشهای زیادی وجود دارد که در عین حال که میتوانید فضای کاری خود را طبق میل افراد درونگرا ساکت و آرام نگهدارید، اما همچنان محیط به گونهای باشد که اعضای برونگرای تیم هم احساس راحتی داشته باشند. سادهترین روش، ایجاد فضاهای آرام و مجزا در داخل اداره و محل کار است. این مکان میتواند یک بخش جداگانه باشد و افراد درونگرا میتوانند به جای معاشرت با افراد برای آرامش خود از این مکان مخصوص استفاده کنند.
اما احتمالا این فکر به ذهنتان برسد که تغییر طراحی دفتر، کار بسیار پرزحمتی است. خوشبختانه روشهای زیادی برای ایجاد حریم خصوصی وجود دارد که نیازی نیست حتما زیاد هزینه کنید. به عنوان مثال شما میتوانید با همکار درونگرای خود در مورد سکوتی که نیاز دارد توافق کنید و به همدیگر علامت بدهید. مثلا او میتواند بگوید: “هنگامی که من هدفونهایی را که قابلیت حذف نویز دارند روی سر خود میگذارم این بدان معناست که یک زمان استراحت نیاز دارم” یا ” هنگامی که من اپلیکیشن اسلک (Slack) خود را روی حالت غیر فعال تنظیم میکنم یعنی من نیاز به تمرکز دارم.” (برنامهی مکالمهی گروهی اسلک، فضایی را برای ارسال پیام و فایلهای کاری فراهم میکند.)
همچنین میتوانید از مدیر خود درخواست کنید تا از قبل زمانهایی را مشخص کند که همهی کارمندان آرامتر کار کرده و سکوت را رعایت کنند. مخصوصا محدودکردن برگزاری جلسات نیز میتواند به آرامشی که افراد درونگرا نیاز دارند کمک کند. برای مثال میتوانید جلسات را به بعد از ظهرها موکول کنید یا میتوانید یک روز در هفته را جلسه برگزار نکنید و کسی چه میداند شاید بقیه اعضای تیم نیز از این شرایط لذت ببرند!
صبورانه با افراد درونگرا ارتباط برقرار کنید
ارتباط نوشتاری برای افراد درونگرا عالی است. آنها نه تنها با این روش درخواست خود را بهتر بیان میکنند بلکه این کار به آنها زمان میدهد بدون اینکه درمعرض دید کسی باشند بتوانند بهتر فکر کنند. البته افراد درونگرا هر کدام منحصربهفرد هستند و همهی آنها تمایلات یکسانی ندارند. اما ارزش این را دارد که از همکار درونگرای خود بپرسید که آیا ترجیح میدهد که با نوشتن و ابزاری مانند اسلک (Slack) یا ایمیل با او ارتباط برقرار کنید یا خیر. این نوع ارتباط ممکن است باعث خستگی کمتر آنها نسبت به تماسهای تلفنی شود یا کمتر در کارشان وقفه به وجود بیاورد.
“طوفانفکری” فعالیت دیگری است که باید برای افراد درونگرا آگاهانه انجام شود. طوفان فکری فعالیتی است که در آن همهی افراد دانش، تجربه یا افکار خود را با هم در میان میگذراند تا مشکلی را حل کنند. رقابت با دیگران و بیان کردن ایدهها با صدای بلند و به روشی آگاهانه، کاملاً برخلاف روش ارتباطی است که درونگراها دوست دارند. و چون طوفانفکری در بسیاری از محیطهای کاری رایج است بنابراین ممکن است بهترین راه برای بپیدا کردن ایدههای خوب از تیم شما نباشد!
درعوض “ذهننویسی” یا “طوفانفکری الکترونیکی” را امتحان کنید. این روشها به افراد اجازه میدهد تا به صورت ناشناس در نوشتن مشارکت کنند بنابراین فشار بسیار کمتری نسبت به جلسات رایج طوفانفکری به افراد درونگرا وارد میشود.
در برخورد با درونگراها منعطف باشید
اگر برنامه کاری افراد درونگرا انعطاف لازم را داشته باشد این کار به آنها کمک میکند تا کار خود را به بهترین حالت ممکن انجام دهند.
انعطافپذیری برای بسیاری از کارمندان خوب است اما این موضوع برای یک فرد درونگرا بسیار مهم است. زیرا گاهی ممکن است افراد درونگرا بیشتر اوقات در خانه بمانند یا نیاز باشد گاهی زود بیایند یا تا دیروقت کار کنند یا حتی برای جلسه نتوانند هماهنگ شوند.
همکاران یک فرد درونگرا باید به او اعتماد داشته و مطئن باشند که او کار خودش را به پایان خواهد رساند و این کار را برای مصلحت تیم انجام میدهد نه به این دلیل که تنبل یا منتظر تعطیلات است. جلب اعتماد یک شبه اتفاق نمیافتد. اما به محض اینکه همکاران یک فرد درونگرا او را به خوبی درک کرده و آزادی عمل بیشتری به او بدهند نتایج فوقالعاده و باورنکردنی رقم خواهدخورد.
همکاری درونگراها و برونگراها
همکاری با افرادی که با شما متفاوت هستند میتواند کار شما را هیجانانگیز کند و پیدا کردن راههایی که باعث میشود اعضای تیم بهترین قابلیتهای خود را نشاندهند، بسیار مفید و ضروری خواهد بود.
از آنجایی که معمولا افراد درونگرا نادیده گرفته میشوند یا از کارها و حرفهای آنها سو تعبیر میشود، پس باید آنها را بهتر بشناسیم. زیرا ذهن آنها پر از ایدههای عالی است که منتظر هستند تا عملی شود. اگر برونگراها و درونگراها بدانند که برای حمایت از یکدیگر چه کارهایی باید انجام دهند، میتوانند تیمی بسیار قوی بسازند. تنها کافی است صبور باشند، بقیه را درک کنند و برای رشد تیم تلاش کنند.
۰ دیدگاه