صفحه نخست < مجله ها < The Guardian < امیکرن: آغاز سالی غم انگیز یا شروعی بر پایان همه گیری کرونا

امیکرن: آغاز سالی غم انگیز یا شروعی بر پایان همه گیری کرونا

14 دی 1400 | The Guardian, ایده و اندیشه

© برگرفته از وبسایت The Guardian، نویسنده Robin McKie، منتشر شده در 26 دسامبر 2021
میزان پیچیدگی مطلب: روان
زمان تخمینی مطالعه: 3 دقیقه
omicron

بخشی از متن

می توانیم امیدوار باشیم که جشن سال نو در پنج سال آینده دیگر سوت و کور نخواهد بود. من فکر می کنم ویروس از زنجیره همه گیری خارج شده و به گونه ای ملایم تر تکامل پیدا میکند. در آن شرایط ممکن است تنها نیاز به واکسیناسیون افراد ضعیف و آسیب پذیرتر جامعه باشد.

لطفا در انتهای صفحه به این مقاله امتیاز دهید.

یک بار دیگر، بریتانیا در حالی به استقبال سال جدید می رود که در محاصره موج دیگری از همه گیری ویروس کرونا قرار گرفته است. سال گذشته میلادی، کریسمس و جشن سال نو با ظهور سویه آلفا تحت تاثیر قرار گرفت. امسال نیز با گسترش سویه امیکرون و افزایش موارد ابتلای آن، سال نو را جشن میگیریم. برگزاری جشن کریسمس در رستورانها، بارها و کلابها در انگلیس ممنوع شده و این کشور در آستانه سال نوی سرد و بی روح دیگری است.  NHS  سازمان خدمات درمانی بریتانیا هشدار می دهد که با افزایش چشمگیر موارد ابتلا، کشور در آستانه ورود به پیک دیگری است.

تکرار این سناریو، این ترس را برای همه به وجود آورده که این همه گیری در حال تغییر شکل و رسم جشن گرفتن کریسمس است. قرنطینه و محدودیت های اجتماعی در سال های اخیر به بخشی عادی از زندگی جمعی تبدیل شده که تاثیر خود را بر جشن گرفتن کریسمس نیز گذاشته است.

تصویر پیشرو واقعا ناامید کننده است. اما این نگاه چقدر واقع بینانه است؟ آیا واقعا کریسمس امسال و سال گذشته شرایط مشابهی داشتند؟  این یک پرسش کلیدی است زیرا دستیابی به پاسخ آن میتواند به ما تصویر درستی از آینده همه گیری بدهد.

آیا شیوع سویه جدید در سال نو مشابه شیوع سال گذشته است؟

در نگاه اول، شیوع سویه جدید در شب کریسمس امسال و سال گذشته در بریتانیا، که موجب افزایش ناگهانی تعداد مبتلایان در عرض چند هفته شد، بسیار شبیه هم هستند. با این حال، میزان بستری در بیمارستان و مرگ ناشی از کووید 19 در سال اخیر کاهش چشمگیری یافته است. پژوهش های اخیر نشان می دهد که سویه جدید ویروس کرونا بسیار کمتر از سویه های پیشین آن موجب بروز علایم شدید بیماری می شود.

دانشمندان نگاهی محتاط اما خوشبینانه نسبت به نتایج این پژوهشها دارند. شمار تعداد مبتلایان به کووید 19 به صورت روزانه در حال افزایش است و در روز جمعه به رکورد 122.000 مبتلا رسید.  تخمین زده میشود که در هفته گذشته حدود 1.7 میلیون نفر در انگلستان به کووید 19 مبتلا شده اند.

آیا تفاوت سنی قابل توجهی بین مبتلایان به سویه امیکرون وجود دارد؟

میشود گفت بله. بیشتر موارد ابتدا به سویه جدید کووید 19 را جوانان تشکیل میدهند. پژوهشگران هشدار داده اند اگر این سویه جدید سالمندان (قشر ضعیف تر) را درگیر کند، آمار بستری بیماران افزایش می یابد. از سوی دیگر، تعداد زیادی از سالمندان واکسینه شده و حتی دوز بوستر را نیز دریافت کرده اند. بدین ترتیب  ایمنی قابل توجهی در برابر سویه امیکرون به دست آورده اند. 
از این رو باید دید این عوامل مختلف چگونه بر روی میزان ابتلای اقشار گوناگون تاثیر میگذارد. البته در حال حاضر، داده های زیادی در دسترس نیست و هنوز نمی توان به نتایج مطمئن بود. در همین زمان، تصمیم گیری های کلان و سیاست بهداشت عمومی میتواند میزان شیوع را تحت تاثیر قرار دهد.
پروفسور مارک وول هاوس، اپیدمیولوژیست بیماریهای عفونی از دانشگاه ادینبورگ در این باره می گوید : «مشکلی که در مورد این همه گیری وجود دارد، فاصله زمانی زیاد از ابتلا به ویروس تا بستری شدن در بیمارستان است.” او هفته گذشته در مصاحبه ای به مجله Nature گفت :« اما با این حال، سیاستهای جمعی مناسبی باید اتخاذ شود و مساله به این سادگی نیست.»

آیا ویروس در حال از دست دادن قدرتش برای ایجاد بیماری شدید است؟

بسیاری از دانشمندان معتقدند که شواهد کنونی نشان میدهد ویروس کووید 19 در حال ضعیف شدن است. مطالعات انجام شده در اسکاتلند، انگلستان و آفریقای جنوبی همگی این نظریه را تایید می کنند.  دکتر جولیان تنگ، استاد علوم تنفسی در دانشگاه لستر در این باره میگوید :«احساس من این است که این جهش، اولین گام در پروسه سازگار شدن ویروس کووید 19 با جامعه انسانی است که منجر به بروز علائم سبکتر و خوش خیم تر می شود. به عبارت دیگر، این به نفع ویروس است که مردم را درگیر بیماری شدید نکند، تا آنها بتوانند با حضور در جامعه و تماس با دیگران باعث انتقال و گسترش بیشتر ویروس شوند.»

بنابراین آیا کووید 19 هم سرگذشتی مانند آنفولانزا پیدا میکند؟

برخی از مسئولان بهداشتی پیش بینی کرده بودند که کووید 19 در نهایت رفتاری مانند آنفولانزا پیدا میکند. از این رو هر ساله برای مقابله با گونه های جدید آن نیاز به واکسن جدیدی خواهد بود. با این حال، پروفسور مارتین هیبرد، استاد دانشکده بهداشت و درمان در مناطق گرمسیری، استدلال میکند که کروناویروس که عضوی از خانواده ویروس های سرماخوردگی است – اینگونه رفتار نمی کند. 
او میگوید :«این ویروسها با گونه های جدید در هر سال ظاهر نمی شوند. دلیل سرماخوردگی ما در فصل زمستان این است که ایمنی بدن ما نسبت به کرونا ویروس دائمی نیست. ویروس کووید 19 نیز به نظر می رسد که رفتاری شبیه به سرماخوردگی دارد. به عبارت دیگر، هنوز هم ممکن است نیاز به تزریق سالانه واکسن برای محافظت در برابر کووید 19 داشته باشیم تا ایمنی بدن را بالا نگه داریم.»
دکتر جولیان تنگ ادامه میدهد :« می توانیم امیدوار باشیم که جشن سال نو در پنج سال آینده دیگر سوت و کور نخواهد بود. من فکر می کنم ویروس از زنجیره همه گیری خارج شده و به گونه ای ملایم تر تکامل پیدا میکند. در آن شرایط ممکن است تنها نیاز به واکسیناسیون افراد ضعیف و آسیب پذیرتر جامعه باشد.»

 

امتیاز به محتوای مقاله

امتیاز به محتوای مقاله

یک ستاره ← پنج ستاره

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره

میانگین امتیاز: ۵.۰۰ از ۵

تعداد رای ها: ۲

Loading...
نویسنده مقاله: Robin McKie

نویسنده مقاله: Robin McKie

رابین مک کی

رابین مک کی نویسنده بخش علوم نشریه گاردین است

اگر در متن این مقاله اشتباه تایپی و یا غلط املایی پیدا کرده اید، لطفا اشتباه را هایلایت کنید و از طریق فشردن Ctrl+Enter به ما اطلاع رسانی کنید.

۲ دیدگاه ها

  1. مهسا رضایی

    چه تحلیلهای جالبی، واقعا انگار امیکرون نشان دهنده پایان پاندمیه

    پاسخ
    • Hesam Samarghandi

      ارزوی هممون همینه

      پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چرا ثروتمند نیستید؟

چه عواملی چگونگی ثروتمند شدن افراد را تعیین می‌کند؟ آیا ممکن است شانس، نقشش بزرگتر از آن چیزی باشد که کسی انتظارش را دارد؟ و چگونه می‌توان از این عوامل، هر چه که هستند، برای تبدیل جهان به مکانی بهتر و عادلانه‌تر بهره‌برداری کرد؟

زنی گلی صورتی به اندازه صورتش بغل کرده

با افکارتان تنها بمانید

بیشتر ما به خاطر سبک زندگی مدرن، زمان فراغت خود را صرف دنیای بیرون می‌کنیم، اما آیا بهتر نیست کمی به سراغ درون خود برویم و با افکارمان تنها بمانیم؟

پرینس

بهترین تکنوازی های گیتار در تاریخ

نتایج نظرسنجی نشریه «گیتار پلیر» از خوانندگان نشان می دهد که برترین گیتاریست های تمام دوران؛ دیوید گیلمور، جیمی پیج، جیمی هندریکس، ادی ون هیلن و برایان مِی هستند. با معرفی 20 تکنوازی برتر تاریخ همراه ما باشید.

سیمپسون ها

مصاحبه با جان سوارتزولدر نویسنده مجموعه سیمپسون ها

اولین مصاحبه طولانی با یکی از معتبرترین نویسندگان طنز نویس تمام دوران‌ها.

انواع سبکهای ارتباطی

آشنایی با انواع سبک‌های ارتباطی در روابط

بسیاری از مشکلاتی که ما در روابط خود داریم به خاطر داشتن سبک ارتباطی متفاوت با شریک زندگی‌مان است؛ آشنایی با سبک‌های ارتباطی می‌تواند باعث رفتار آگاهانه‌تر و در نتیجه بهبود روابط ما شود.

امواج فراصوت

چگونه امواج فراصوت می‌توانند بافت استخوانی را درمان کنند؟

تحقیقات جدیدی درباره امواج صوتی صورت گرفته که نتایج شگفت انگیزی از اثرات این امواج در بازسازی استخوان را نشان می دهد.

آیا برای تکان دادن خودتان آماده هستید؟

آلبوم جدید بیانسه، اشتهای مردم را برای رقصیدن و توانایی او را برای انطباق با زمانه، آزمایش خواهد کرد.

داستان نان

معرفی 10 نوع نان اروپایی و داستان های جذابشان

نان از جمله مواد غذایی است که از زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار می‌گیرد و جزو جدایی ناپذیر همه خانه‌ها است. در اینجا با ده نوع نان اروپایی آشنا می‌شویم.

خودشناسی

روشی برای تغییر دیدگاه دیگران

از ارزش‌ها و باورهای خود به‌عنوان یک سلاح استفاده نکنید بلکه آن‌ها را به‌عنوان یک هدیه ارائه دهید.

آب اشامیدنی

داستان تکامل نوع انسان و ارتباطش با نیاز شدید انسان به نوشیدن آب

ما بیش از بسیاری از پستانداران دیگر به آب وابسته هستیم و مجموعه ای از استراتژی های هوشمندانه برای به دست آوردن آن ایجاد کرده ایم.

Pin It on Pinterest

بازخورد
بازخورد
چطور به این سایت امتیاز می دهید؟
آیا دیدگاه اضافه ای دارید؟
بعدی
در صورت تمایل برای پیگیری از سمت ما، ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
ارسال
از ارسال نظر شما سپاس گذاریم.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: