تاثیر یادگیری در محیط کار: چطور یاد میگیرید؟
این روزها همه جا بحث تاثیر یادگیری در محیط کار است. اگر مدام از خودمان بپرسیم چطور یاد میگیریم، میتوانیم از لبه سخت و واقعبینانهای که بر آن قرار گرفتهایم به مفهوم مهم اما مبهم طرز فکر رشد برسیم. سال گذشته جهان و فضای کار به شکل قابل توجهی دستخوش تغییر شد. به همین ترتیب مهارتهایی که برای عملکرد و شکوفایی به آنها نیاز داریم تغییر کردند و ما باید به صورت هوشمندانهتر و دقیقتر بر روی این مسائل تمرکز کنیم و به شکل فعال، مداوم و قاعدهمند به دنبال دستیابی به آنها باشیم.
بخش عظیمی از مدیریت استعدادها تحت تغییرات اساسی قرار گرفته است و سرعت این تغییرات هم به خاطر شیوع کووید 19 افزایش پیدا کرده است. محیط کار، اولویتهای تجاری و تکنولوژیهای جدید با فوریت حیرتانگیزی پذیرفته شدهاند. میزان قابل توجهی از استخدامها و پذیرش سازمانی هم از راه دور انجام میشوند.
تغییرات معیارهای محیط کار
در ماه ژانویه 2020 (حتی قبل از اینکه کووید به یک بیماری همهگیر تبدیل شود) مجمع جهانی اقتصاد خواستار یک انقلاب مهارت آموزی جهانی شد و در حال حاضر شرکتها از کارکنان خود انتظار دارند مهارتهای مختلفی مانند انعطافپذیری، سازگاری، مهارتهای دیجیتال، طراحی و مهارتهای بین فردی داشته باشند، به همین دلیل هم تاثیر یادگیری در محیط کار افزایش یافته است.
این تغییرات برای کارجویان و کارفرماها به یک اندازه چالشبرانگیز بوده است. اما به نظر من یک روش ساده برای ارائه شفافیت و راهنمایی مورد نیاز آنها وجود دارد، روشی که تمام طول چرخه کاری کارکنان از استخدام گرفته تا مدیریت عملکرد را ارزشمند میکند.
رازش این است که از مردم یک سوال ساده بپرسید: چطور یاد میگیرید؟
تاثیر یادگیری در محیط کار: سیستم یادگیری
این در مورد ترجیحات ساده آنها درباره یادگیری (مانند برنامه زمانی و روشها) یا سبکهای یادگیری نامعتبر (مانند یادگیری بصری یا شنیداری) نیست. منظور ما سیستم شخصی افراد برای بهروزرسانی، ارتقاء و اشتراکگذاری اطلاعات و تواناییهای آنها است. آیا کاندیدای شغلی مورد نظر شما چنین سیستمی دارد؟ و حالا که صحبتش شد آیا خود شما چنین سیستمی دارید؟
با توجه به تاثیر یادگیری در محیط کار شاید این مهمترین سوالی باشد که میتوانید از کسی که در حال حاضر مشغول به کار است یا در آینده قرار است استخدام شود بپرسید. عملکرد آینده افراد همانطور که به توسعه مهارتهای گسترده، قاعدهمند و آگاهانه مرتبط است با دستاوردها و شایستگیهای گذشته او که یکی از بخشهای همیشگی مصاحبههای سنتی بودند ارتباط دارد. توانایی و مقدار زیادی از ارزش یک شرکت هم به نوبه خود تابعی از مجموع مهارتهای نیروهای کار آن است.
در حال حاضر یادگیری مادامالعمری به عنوان یک ضرورت اقتصادی و «تنها مزیت رقابتی پایدار» در نظر گرفته میشود. افرادی که به دنبال به دست آوردن یک شغل هستند یا کارکنانی که به مهارتهای خود توجه کرده، آنها را به روز میکنند و ارتقاء میدهند به ویژه در دراز مدت عملکرد بهتری از خود نشان خواهند داد. اگر مدام از خودمان بپرسیم چطور یاد میگیریم میتوانیم از لبه سخت و واقعبینانهای که بر آن قرار گرفتهایم به مفهوم مهم اما مبهم طرز فکر رشد برسیم. بهتر است با درنظر گرفتن تاثیر یادگیری در محیط کار کاربرد این سؤال را بر اساس دو مرحله کلیدی چرخه عمر کارکنان بررسی کنیم: استخدام و مدیریت عملکرد.
تاثیر یادگیری در محیط کار: مرحله استخدام کردن و استخدام شدن
فرض کنید این یکی از سؤالات پیشفرض مرحله غربالگری باشد. پاسخهای قانعکننده نشان دهنده سطح بالای کنجکاوی، سازماندهی و قاعدهمندی است.
به عنوان یک مدیر مسئول استخدام
باید به همه مسائلی که مربوط به یادگیری هستند با ذهن باز توجه کنید. این کار تا حدی برای درک تفاوتهای فرهنگی و شخصی انجام میشود. همچنین دلیل این کار میتواند به رسمیت شناختن تعداد زیاد و رو به افزایش محتواهایی باشد که میتوان از طریق آنها چیزی یاد گرفت، مانند دورههای آموزشی، کتابها، مردم، اشعار، ابزارهای پشتیبان عملکرد، آهنگها، فیلمها، گفتگوها، مشاهدات، بازخوردها، خاطرات و… . چطور فرد جویای کار با تمام این مسائل کنار میآید؟ چطور با محتواهای اضافی مواجه میشود؟ چطور مواردی را که بیشتر مرتبط هستند انتخاب کرده و سپس آنها را برش داده، تقسیم کرده و به شکلی که احساس رضایت و سطح عملکرد او را در بلند مدت بهبود ببخشد جذب میکند؟
از افراد جویای کار در مورد چیزی که اخیراً یاد گرفتهاند و روشی که میخواهند از آن در نقشی که برای آنها در نظر گرفتهاید استفاده کنند سوال کنید.
آماده باشید که همان سؤال را از شما هم بپرسند. آگاهی خود را نسبت به مهارتهایی که در شرکت از ارزش ویژهای برخوردار هستند و تاثیر یادگیری در محیط کار نشان دهید، معمولاً یک لیست 20 تا 100 موردی از مهارتها، رفتارها و ارزشهایی که با دقت تعریف شدهاند وجود دارد.
آگاهی خود را نسبت به مهارتهایی که در شرکت از ارزش ویژهای برخوردار هستند نشان دهید
به عنوان یک فرد جویای کار
در مورد فرهنگ یادگیری و تسهیلات موجود در شرکت برای یادگیری بپرسید. به این شکل میتوانید درک بهتری از محیطی که وارد آن میشوید داشته باشید و همچنین این کار باعث میشود کارفرمای آینده شما از علاقهای که نسبت به یادگیری دارید مطلع شود.
صبر نکنید تا از شما بپرسند چطور یاد میگیرید. پاسخ قانعکننده خود را داوطلبانه و در زمان مناسب در حین گفتگو ارائه دهید.آماده پاسخگویی به همه سؤالات ذکر شده از طرف مدیر استخدام باشید.
تاثیر یادگیری در محیط کار: در مرحله مدیریت عملکرد
ممکن است در طی فرآیند ارزیابی عملکرد هم با سؤال «چگونه یاد میگیرید» مواجه شوید. در فرآیند ارزیابی عملکرد علاوه بر ارزیابی و پاداش دادن به عملکرد گذشته، در صورتی که ارزیابی به درستی انجام شود میتوان نقاط ضعف، مهارتها و توانایی تقویت آنها را هم مشخص کرد.
کارفرمای پیشرو هم برای اینکه کارکنانش به این امر دسترسی پیدا کنند، محتوای مناسب یادگیری را سرپرستی میکند و از تکنولوژی هوشمند برای توزیع ابزارهای یادگیری مناسب برای افراد سازگار با آن استفاده میکنند. همچنین ممکن است کارفرماها این سؤال را در نرمافزار مدیریت عملکرد قرار دهند بنابراین این به صورت کامل برای همه تعبیه میشود. این سؤال مکالمه مفیدی را برای ارزیابی بعدی ایجاد میکند: بنابراین چه چیزی یاد گرفتید؟
مسئولیت یادگیری بر عهده خود فرد است
نتیجه تمام این موارد این است که خود افراد باید از در اختیار داشتن چنین سیستمی برای توسعه مداوم مهارتها و تفکر خود اطمینان حاصل کنند. حتی درون یک فرهنگ سازمانی مترقی و مبتکرانه در نهایت مسئولیت یادگیری بر عهده خود فرد است.
به همین دلیل هم همه ما به عنوان افراد مستقل و بر اساس تاثیر یادگیری در محیط کار باید در مورد مهارتها کنجکاوی بیشتر و مداومی داشته باشیم. کدام یک از مهارتها بهترین مورد برای یک شخص است؟ کدام یک از این تواناییها نقاط قوت متمایز کنندهای هستند که نهتنها در نقش فعلی شما بلکه در کل دوران حرفهای شما میتوانند مهم باشند؟ نقاط ضعف مهارتها کجا هستند؟ چطور میتوانیم مفاهیم انتزاعی مانند ارتباطات، رهبری و انعطافپذیری را به شکل پیوستهتری ایجاد کنیم؟ چطور میتوانیم کمیت مهارتهای خود را تعیین کرده، آنها را توسعه دهیم و در مورد آنها صحبت کنیم؟
مهارتها زبان میانجی مدیریت استعدادها هستند و در تمام اسناد مهم چرخه زندگی کارکنان از رزومه گرفته تا شرح شغل، یادگیری محتوا و ارزیابی عملکرد اجرا میشوند. لازم است که ما به عنوان یک فرد و به عنوان بخشی از یک سازمان تعداد بیشتری از مهارتهای هوشمند را توسعه دهیم.
حتی درون یک فرهنگ سازمانی مترقی و مبتکرانه در نهایت مسئولیت یادگیری بر عهده خود فرد است.
روشهای مناسب یادگیری
روشهای زیادی برای کمک به مهارت آموزان وجود دارد، این روشها شامل موارد زیر هستند اما محدود به این موارد نمیشوند:
ایجاد عادتهای یادگیری مثبت: یک عادت به عنوان یک فعالیت شروع میشود. فعالیتی را انتخاب کنید که با شخصیت، سبک زندگی و الگوهای کاری شما سازگار باشد به این شکل اغلب میتوانید عادتهای پایدارتری بسازید. برای مثال می توانید هر روز صبح یک مقاله بخوانید، یک ساعت تایم باکس شده برای یادگیری در هفته تعیین کنید، در ماه یک کتاب بخوانید یا 15 دقیقه از بعد از ظهر را به درست کردن ژورنالی که منعکس کننده افکارتان است اختصاص دهید.
بهبود عملکرد از طریق تمرینهای حساب شده: با توجه به تاثیر یادگیری در محیط کار، مهارتی که قصد توسعه آن را دارید مشخص کنید و اقدامات از پیش تعیینشده و خاصی را برای بهبود بخشهای مختلف آن در نظر بگیرید. با این کار دیگر لازم نیست هر بار یک کار یکسان را تکرار کنید.
ایجاد یک لیست «یاد گرفته شده» و «برای یادگیری»: این فهرستها در تمام دوران حرفهای همراه شما میمانند نه فقط در دورهای که در کار فعلی خود مشغول هستید. این لیست میتواند یک صفحه جدولبندی شده ساده یا یک Google doc باشد. مهم این است که با چیزهایی که یاد گرفتهاید، محل و زمانی که آن را یاد گرفتهاید و در صورت امکان نحوه استفاده شما از آن مهارت (که با فعل گذشته نوشته میشود) پر شده باشد. با استفاده از این لیست میتوانید به سؤالات دشواری مانند این پاسخ بدهید: شش ماه پیش چه چیزی یاد گرفتید؟
رویکرد ماتریسی: با استفاده از رویکرد ماتریسی 2 × 2 میتوانید مهارت درست را برای تمرکز کردن بر روی آن انتخاب کنید. بسیاری از ما زمان زیادی برای یادگیری در اختیار نداریم بنابراین باید سعی کنیم با ارزیابی مزایای استفاده از یک مهارت در برابر هزینه یادگیری آن تلاشهای خود را اولویتبندی کنیم.
جمعبندی تاثیر یادگیری در محیط کار
جهان و فضای کار تغییر کردهاند. به همین ترتیب هم مهارتهایی که برای عملکرد و شکوفایی به آنها نیاز داریم تغییر کردهاند و بنابراین ما باید به صورت هوشمندانهتر و دقیقتر بر روی این مسائل تمرکز کنیم و به شکل فعال، مداوم و قاعدهمند به دنبال آنها باشیم. با توجه به تاثیر یادگیری در محیط کار یکی از روشهای انجام چنین کاری این است که از خودمان و دیگران بپرسیم: چطور یاد میگیرید؟
۰ دیدگاه