صفحه نخست < مجله ها < AFAR < معرفی 10 نوع نان اروپایی و داستان های جذابشان

معرفی 10 نوع نان اروپایی و داستان های جذابشان

7 مرداد 1401 | AFAR, سبک زندگی

© برگرفته از وبسایت Afar، نوشته Chris Ciolli،
میزان پیچیدگی مطلب: روان
زمان تخمینی مطالعه: 6 دقیقه
داستان نان

بخشی از متن

نان در اروپا تنوع زیادی دارد و در انواع مختلف پخته می‌شود. به عنوان مثال ما شاهد نان فرانسوی یا هلندی یا انگلیسی هستیم که هر کدام طعم و شکل متفاوتی دارد. بیشتر این نان‌ها در سراسر جهان یافت می‌شوند و مورد استفاده افراد زیادی قرار می‌گیرند. اما حتما برای شما هم جذاب است که با داستان این نان‌ها آشنا شوید. در این مطلب ده نان اروپایی را به شما معرفی می‌کنیم و درباره تاریخچه پیدایش آن‌ها به صورت مختصر و مفید توضیح می‌دهیم.

لطفا در انتهای صفحه به این مقاله امتیاز دهید.

به احتمال زیاد، با انواع نان‌های اروپایی آشنا هستید، اما آیا می‌دانید که این خوراکی‌ها چگونه به وجود آمدند؟

نان خوب تقریبا در سراسر اروپا وجود دارد. در دهکده‌ها و شهرهای کوچک و کلانشهرها و شهرهای بزرگ نانوایی‌ها همچنان رایج هستند و بسیاری از مردم روزانه نان مصرف می‌کنند. از نان‌ باگت‌های دراز و خاص فرانسوی گرفته تا نان‌های مخصوص اروپای شمالی، نان‌های محلی و باکیفیت در همه جای این قاره وجود دارد. اما از کجا و چگونه آمده‌اند؟ در اینجا 10 نان رایج اروپایی را که باید امتحان کنید، به شما معرفی می‌کنیم. همچنین درباره داستان محلی این نان‌ها صحبت خواهیم کرد تا با منشا آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

نان زپف

  1. نان زپف (zopf) سوئیس

این نان تا حدی شیرین است و از آرد سفید، شیر، تخم مرغ و کره درست می‌شود. شکل آن شبیه بافت و برای صبحانه به خصوص برای روزهای تعطیل، گزینه عالی است. اما اگر بخواهیم داستان این نان را بررسی کنیم، طبق حکایت‌های موجود در گذشته از آن در عزاداری استفاده می‌شد و سپس تکامل پیدا کرد. طبق داستان‌هایی که مردم تعریف می‌کنند، در گذشته دور زنان بعد از فوت شوهرانشان در کنار آن‌ها دفن می‌شدند. بعدها این رسم تبدیل به بریدن بافت موهای زنان و گذاشتن روی قبر همسر شد و در نهایت هم به پختن یک قرص نانی برای دفن شدن تغییر پیدا کرد. این که آیا این افسانه خاص واقعی است یا نه، مهم نیست. نکته اصلی اینجاست که این نان حداقل از سال 1430 تولید می‌شود. نان زپف هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان نشانه ای از عشق، قدردانی و تشکر از محبوب از آن یاد می‌شود.

 

نان کاتج

Cottage loaf. Photo by Eljay/Flickr.

  1. نان کاتج (Cottage loaf) انگلستان

نانواها برای پخت این نان با شکل عجیب که شبیه خانه و کلبه یا بیشتر کدو تنبل است، روش خاصی دارند. نظریه‌های فراوانی درباره روش ایجاد این نان وجود دارد، اما اکثر نانوایان  بر سر این موضوع توافق نظر دارند که احتمالا این نان به این شکل پخته می‌شد تا در فضای تنورهای قدیمی صرفه جویی شود. البته به دلیل اینکه روش پخت آن سخت است، به راحتی نمی‌توان آن را در نانوایی‌ها پیدا کرد. البته، فروش آن نیز سخت است زیرا شکل آن طوری نیست که بتوان به راحتی آن را برش داد.

 

نان چاودار

Ruisreikäleipä, or Finnish hole bread. Photo courtesy of Wikimedia Commons.

  1. نان چاودار Ruisreikäleipä فنلاند

 نان چاودار فنلاند خیلی شیرین نیست و مزه معمولی دارد. یک سوراخ کوچک نیز در وسط این نوع نان دیده می‌شود که ممکن است شما دلیل وجود آن را متوجه نشوید. اما یک هدف عملی برای این کار وجود دارد. از همان ابتدا برای پخت این نان، بعد از درست شدن خمیر، سوراخی در وسط آن ایجاد می‌کردند تا نان های پخته شده را بتوان روی میله‌های بلندی که در سراسر سقف آشپزخانه آویزان شده است، قرار داد. تا به این صورت خشک شود و خراب نشوند.

نان پلنگی

Tiger bread. Photo by Sprogz/Flickr.

  1. نان پلنگی (Tijgerbrood) هلند

طبق شنیده‌ها نان پلنگی هلندی از دهه 1970 در هلند به فروش می‌رسد،  و ریشه آن مربوط به شروع تجارت این کشور با آسیای جنوب شرقی می‌شود. این نان در برخی از مناطق ایالات متحده به عنوان “ترد هلندی یا  لئوپارد هلندی” فروخته می‌شود. به تازگی پس از شکایت دختر کوچکی به سوپرمارکت های زنجیره ای بزرگ Sainsbury مبنی بر اینکه پوست لکه دار این نان بیشتر شبیه زرافه است تا یک پلنگ، در بریتانیا به عنوان “نان زرافه” نیز معروف شده است. نان پلنگی یک نان سفید نرم با روکش ترد ترک خورده است که لایه بالایی آن از روغن کنجد و آرد برنج درست شده است و یک صبحانه خوشمزه محسوب می‌شود.

 نان (Pan gallego)

Pan gallego. Photo by Tamorlan via Wikimedia Commons.

  1. نان (Pan gallego) اسپانیا

این نان اولین بار در منطقه اسپانیایی گالیسیا پخته شد. داستان‌های قدیمی نشان می‌دهند که این نان یکی از مواد غذایی‌هایی بود که مردم محلی به مسافرانی که در مسیر سنت جیمز سفر می کردند، می‌دادند تا در سفر طولانی به سانتیاگو گرسنه نمانند. این نان با ظاهر عجیب خود، یک انتخاب عالی برای افرادی است که قصد یک سفر طولانی دارند. دستور پخت 500 ساله این نان باعث شده تا یک ماه تازه بماند و قابل استفاده باشد.

نان پرتزل

Pretzels. Photo from Pixabay.

  1. نان پرتزل (Pretzels) آلمان

طبق شنیده‌ها اگر بخواهیم منشا این نان را بررسی کنیم، در ابتدا توسط راهبان در قرون وسطی اختراع شد و احتمالا به عنوان جایزه‌ای برای کودکانی بود که عبادت را یاد می‌گرفتند. اما داستان دیگری نیز وجود دارد که مربوط به نانوایان زندانی می‌شود که شروع به پخت این نان کردند. اگر ظاهر این نان را نیز بررسی کنیم یک شکل غیر متعارف دارد و شبیه زنجیر است. شاید به همین دلیل است که از قرن دوازدهم در جنوب آلمان، علامت پیچ خورده خمیر نشان نانوایان بوده است. نان پرتزل با نان و آب (بدون تخم مرغ یا لبنیات) درست می‌شد و به همین ترتیب یک میان وعده خوب و ساده روزانه مجسوب می‌شد. در عید پاک نیز این نان را مانند تخم مرغ‌ها پنهان می‌کردند تا بچه‌ها آن را پیدا کنند.

 

نان چاودار

Hverabrauð. Courtesy of Wikimedia Commons.

  1. نان چاودار (Hverabrauð) ایسلند

نان چاودار ایسلندی به مدت 24 ساعت در یک مخزن بخار پخته می شود. نان ایسلندی رنگ تیره‌ای دارد و از زمان‌های گذشته در منطقه ایسلند استفاده از آن رواج داشته است. این روزها بسیاری از مردم محلی ترجیح می دهند نان چاودار خود را در فر بپزند. اما قبل از تولید اجاق و فر، قرار دادن خمیر آن در یک جعبه در کنار چشمه آب گرم یا یک مخزن بخار گزینه آسان و رایجی بود. ولی در حال حاضر شما نمی‌توانید این نان را به روش سنتی پیدا کنید و اگر هم وجود داشته باشد تعداد آن بسیار کم است. اما به روش مدرن، در نقاط مختلف پخته می‌شود.

 

فوکاچیا

Focaccia. Photo from Pixabay.

  1. فوکاچیا (Focaccia) ایتالیا

در حالی که تصور می شود که ریشه فوکاچیا به نان باستانی اتروسکی (قبل از امپراتوری روم) بر می‌گردد و امروزه با این نام در سراسر جهان رایج است؛ اما بیشتر شبیه به دستور پخت‌های سنتی لیگوریا، در شمال غربی ایتالیا است. فوکاچیا نان ساده‌ای است که با چاشنی روغن زیتون و نمک درست می‌شود و بیشتر شبیه نانی است که در زمان رومیان تهیه می‌شد. اگرچه بافت شبیه پیتزا دارد و گاهی اوقات سبزی، پیاز یا پنیر به آن اضافه می‌شود. در برخی نقاط جهان به آن “پیتزا بیانکا” نیز می گویند. فوکاچیا را می‌توانید به عنوان دسر یا غذای اصلی یا نان سرو کنید.

 

باگت

Baguettes. Photo from Pixabay.

  1. باگت (Baguette ) فرانسه

اگرچه قبل از سال 1920 هیچ نانی به عنوان باگت (به فرانسوی به معنی چوب) ثبت نشده بود، اما نان‌های گندمی دراز از زمان لویی چهاردهم در فرانسه مورد استفاده قرار می‌گرفتند. طبق شواهد موجود، نوع مدرن کم حجم‌تر آن به دلیل قانونی که در سال 1920 برای نانوایان تصویب شد، رایج شده است. زیرا آن‌ها باید از ساعت 10 شب تا ساعت 4 صبح کار می‌کردند، بنابراین زمان کمتری برای تهیه نان داشتند و باگت‌های باریک بهترین انتخاب برای پخت سریعتر بودند.

 

 

نان بانوک

Bannock. Photo by Breville USA/Flickr.

  1. نان بانوک (Bannock) اسکاتلند

طبق شواهد تاریخی، این نان‌ها سنگین و بدون خمیر بودند و از جو یا بلغور جو دوسر ساخته می‌شدند و روی یک سینی سنگی در آتش آن‌ها را می‌پختند. همچنین در مراسم جشن تغییر فصل‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گرفتند. حتی ممکن است در تصمیم گیری درباره سرنوشت قربانیان در اواخر عصر آهن نیز نقش داشته باشند. خوشبختانه دیگر آیین قربانی کردن افراد در اسکاتلند رایج نیست. در حال حاضر، نان‌های  بانوک کنونی بسیار خوش طعم‌تر هستند و نانواها از بیکینگ پودر برای سبک کردن آن استفاده می‌کنند.

امتیاز به محتوای مقاله

امتیاز به محتوای مقاله

یک ستاره ← پنج ستاره

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره

(بدون امتیاز)

Loading...
نویسنده مقاله: Chris Ciolli

نویسنده مقاله: Chris Ciolli

کریس سیولی

کریس هنرمند، نویسنده، مترجم، جهانگرد و قهوه‌نوش حرفه ای که برای وبسایت Afar مطلب می نویسه.

اگر در متن این مقاله اشتباه تایپی و یا غلط املایی پیدا کرده اید، لطفا اشتباه را هایلایت کنید و از طریق فشردن Ctrl+Enter به ما اطلاع رسانی کنید.

۰ دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چرا ثروتمند نیستید؟

چه عواملی چگونگی ثروتمند شدن افراد را تعیین می‌کند؟ آیا ممکن است شانس، نقشش بزرگتر از آن چیزی باشد که کسی انتظارش را دارد؟ و چگونه می‌توان از این عوامل، هر چه که هستند، برای تبدیل جهان به مکانی بهتر و عادلانه‌تر بهره‌برداری کرد؟

زنی گلی صورتی به اندازه صورتش بغل کرده

با افکارتان تنها بمانید

بیشتر ما به خاطر سبک زندگی مدرن، زمان فراغت خود را صرف دنیای بیرون می‌کنیم، اما آیا بهتر نیست کمی به سراغ درون خود برویم و با افکارمان تنها بمانیم؟

پرینس

بهترین تکنوازی های گیتار در تاریخ

نتایج نظرسنجی نشریه «گیتار پلیر» از خوانندگان نشان می دهد که برترین گیتاریست های تمام دوران؛ دیوید گیلمور، جیمی پیج، جیمی هندریکس، ادی ون هیلن و برایان مِی هستند. با معرفی 20 تکنوازی برتر تاریخ همراه ما باشید.

سیمپسون ها

مصاحبه با جان سوارتزولدر نویسنده مجموعه سیمپسون ها

اولین مصاحبه طولانی با یکی از معتبرترین نویسندگان طنز نویس تمام دوران‌ها.

انواع سبکهای ارتباطی

آشنایی با انواع سبک‌های ارتباطی در روابط

بسیاری از مشکلاتی که ما در روابط خود داریم به خاطر داشتن سبک ارتباطی متفاوت با شریک زندگی‌مان است؛ آشنایی با سبک‌های ارتباطی می‌تواند باعث رفتار آگاهانه‌تر و در نتیجه بهبود روابط ما شود.

امواج فراصوت

چگونه امواج فراصوت می‌توانند بافت استخوانی را درمان کنند؟

تحقیقات جدیدی درباره امواج صوتی صورت گرفته که نتایج شگفت انگیزی از اثرات این امواج در بازسازی استخوان را نشان می دهد.

آیا برای تکان دادن خودتان آماده هستید؟

آلبوم جدید بیانسه، اشتهای مردم را برای رقصیدن و توانایی او را برای انطباق با زمانه، آزمایش خواهد کرد.

داستان نان

معرفی 10 نوع نان اروپایی و داستان های جذابشان

نان از جمله مواد غذایی است که از زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار می‌گیرد و جزو جدایی ناپذیر همه خانه‌ها است. در اینجا با ده نوع نان اروپایی آشنا می‌شویم.

خودشناسی

روشی برای تغییر دیدگاه دیگران

از ارزش‌ها و باورهای خود به‌عنوان یک سلاح استفاده نکنید بلکه آن‌ها را به‌عنوان یک هدیه ارائه دهید.

آب اشامیدنی

داستان تکامل نوع انسان و ارتباطش با نیاز شدید انسان به نوشیدن آب

ما بیش از بسیاری از پستانداران دیگر به آب وابسته هستیم و مجموعه ای از استراتژی های هوشمندانه برای به دست آوردن آن ایجاد کرده ایم.

Pin It on Pinterest

بازخورد
بازخورد
چطور به این سایت امتیاز می دهید؟
آیا دیدگاه اضافه ای دارید؟
بعدی
در صورت تمایل برای پیگیری از سمت ما، ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
ارسال
از ارسال نظر شما سپاس گذاریم.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: